Nan Lombaers-Els Huijser Fonds

Nan Lombaers-Els Huijser Fonds

Fonds op naam bij Mama Cash sinds 2007

In 1997 richtten Nan Lombaers en Els Huijser de Stichting Westeinde op, genoemd naar de straat waarin ze woonden, om kansarme vrouwen wereldwijd een ‘opkontje’ te geven. Beiden waren psychotherapeut en voelden zich zeer betrokken bij vrouwenrechten. Ze hadden een brede culturele en politieke belangstelling en reisden naar allerlei uithoeken in de wereld. Samen met een aantal vriendinnen vormden ze het bestuur van de stichting en ondersteunden ze vele projecten in verschillende delen van de wereld. Toen Nan Lombaers en Els Huijser in het begin van deze eeuw kort na elkaar overleden, kwam hun erfenis ten goede aan Stichting Westeinde.

De vriendinnen in het bestuur van de Stichting Westeinde benaderden in 2007 Mama Cash om met het geld uit het fonds groepen te ondersteunen op het gebied van economische rechtvaardigheid, onafhankelijkheid en burgerparticipatie. Zo werd het Nan Lombaers-Els Huijser Fonds opgericht bij Mama Cash. Het was een simpel recept: Stichting Westeinde zorgde voor de financiën, 250.000 euro per jaar, en Mama Cash zette haar expertise in op het gebied van het ondersteunen van groepen.

Na drie jaar van goede samenwerking besloot het bestuur van de Stichting Westeinde het resterende vermogen van ongeveer 1,8 miljoen euro over te hevelen naar het Nan Lombaers-Els Huijser Fonds bij Mama Cash. Het fonds is een prachtige hulde aan twee visionaire vrouwen die wilden bijdragen aan een meer rechtvaardige wereld voor vrouwen en meiden. Mama Cash is het bestuur van de Stichting Westeinde diepe dank verschuldigd voor het geloof en vertrouwen in haar werk.

 • Anneke van Baalen/De Bonte Was Fonds

  Anneke van Baalen/De Bonte W…

 • Mama Cash – Baas Fonds

  Mama Cash – Baas Fonds

 • Maria Willard Fonds

  Maria Willard Fonds

 • Mesoamerican Initiative of Women Human Rights Defenders

  Mesoamerican Initiative of W…

 • Nan Lombaers-Els Huijser Fonds

  Nan Lombaers-Els Huijser Fonds

 • Red Umbrella Fund

  Red Umbrella Fund